Siirry sisältöön
Kuksanhenki: Kuksakurssi 12.-14.4.2024
[]
250,00 €

Kauppias

Vaarojen majat info@vaarojenmajat.fi 0400933508 Y-tunnus: 2778346-3 Kauppiaan ehdot

Kuksanhenki järjestää 12.-14.4.2024 kuksantekokurssin Nuoriskokeskus Metsäkartanolla.

Kurssilla on mahdollisuus työstää oma kuksa aidosta Suomen Lapissa kasvaneesta koivunpahkasta. Kurssi antaa sinulle taidot valmistaa kuksia tämän viikonlopun jälkeen vaikka omatoimisesti. Kurssille ei vaadita erityistaitoja. Aito kiinnostus käsillä tekemiseen riittää.

Opettajana kurssilla toimii soitinrakentaja ja muusikko Jarimatti Anttila. Pajalla kurssilaisten apuna häärii myös teollinen muotoilija ja taiteen maisteri Eerika Korhonen.

Tervetuloa mukaan Kuksanhengen kuksakurssille!

Lue lisää järjestäjästä: www.kuksanhenki.fi

ILMOITTAUTUMINEN
Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen kurssille on sitovaa. Kurssipaikka vahvistetaan maksamalla kurssimaksu. Otamme tälle kurssille max. 12 osallistujaa.

KURSSIPAIKKA
Nuorisokeskus Metsäkartano, 
Metsäkartanontie 700, Rautavaara

KURSSIAIKATAULU
Kokoonnumme tälle kurssille perjantai iltana klo 18.

Työskentelypäivät pajalla ovat lauantai ja sunnuntai:
Lauantaina klo 9-18
Sunnuntaina klo 9-15

KURSSILLE MUKAAN OTETTAVAT TARVIKKEET
Kurssilla on tarjolla erilaisia käsityökaluja, etkä välttämättä tarvitse itse mitään tarvikkeita. Voit kuitenkin ottaa omia tarvikkeita mukaasi jos haluat. Käteviä tarvikkeita kuksan tekoon ovat vuolupuukko, erilaiset raspit, vuolupuukot, raspit ja hyöläraspit.
Jos olet hankkimassa vuolupuukkoa, huomio että vuolupuukon terä on hyvin lyhyt.
Terän pituus ei saa olla pidempi kuin oman etusormesi pituus. Tämä on hyvä muistisääntö jos olet hankkimassa uutta puukkoa kurssia varten. 
Sopivan kokoisista työhanskoista voi olla hyötyä kurssin tiimellyksessä, eli jos panostat uusiin välineisiin, niin hanki ja ota mukaasi työhanskat.

KURSSIMAKSU

Kurssimaksu on 250€ sisältäen:

- Kuksanteon ohjaamisen koko prosessin läpi

- Työvälineiden (raspien, porien, terien ym.) käytön

- Kuksa-aihio (pahka), hiekkapaperit ja parafiiniöljy viimeistelyyn


VAKUUTUS
Kurssilaiset osallistuvat kurssille omalla vastuulla, joten kannattaa tarkistaa, että oma tapaturmavakuutus on voimassa.

TURVALLISUUS
Kurssilla opetetaan turvalliseen työskentelyyn ja kurssilla noudatetaan ohjaajan antamia ohjeita. Suojalaseja on saatavilla. Pajalta löytyvät ensiaputarvikkeet.


OPETTAJA
Opettajana kurssilla toimii soitinrakentaja, seppä ja muusikko Jarimatti Anttila. Jarimatilla on vuosikymmenien kokemus käsillä tekemisestä, erilaisten instrumenttien korjaamisesta ja valmistuksesta. Jarimatti toimii yrittäjänä omassa A-Soitin -nimisessä yrityksessä, joka on erikoistunut näppäiltävien kielisoitinten huoltoon, korjaukseen ja rakentamiseen.


MAJOITUS JA RUOKAILU
Voit varata majoituksen ja ruokailut kurssin ajaksi Metsäkartanolta. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, että olet tulossa kuksakurssille.