Go to content
From 35,00 € / 1 h 30 min
Please select a date to get detailed pricing information.

Merchant

Iloluontonen T:mi maiju@iloluontonen.fi 0407441792 Company id: 2915093-4 Merchant terms

Terveysmetsäretkien oleellista sisältöä on luonnon hyvinvointivaikutuksiin tutustuminen oman kehon ja mielen hyvinvointia lempeästi tutkaillen. Kuljemme kiireettä, pysähdymme luonnon äärelle kaikkia aistejamme hyödyntäen ja koemme luonnon hyvää tekevät vaikutukset sellaisenaan sekä luontoyhteyttä tukevien harjoitteiden avulla. Terveysmetsä-malli perustuu tutkittuun tietoon metsän hyvinvointivaikutuksista ja alunperin kehitetty ministeriöhankkeena Sipoossa.

Luonto on ollut miljoonia vuosia ihmisen lajityypillinen elinympäristö ja kaupungistuminen on verrattain nuori ilmiö. Kehomme, mielemme ja elimistömme ovat edelleen samat kuin metsästäjä-keräilijöiden. Siksi stressitasot laskevat metsässä ja sen vuoksi kaipaamme luontoon. Terveysmetsäretkillä opas lisää retkelle tulijan tietoisuutta luontoaltistuksen hyvistä vaikutuksista ja pyrkii ohjauksellaan vahvistamaan luonnon asemaa kaikkien henkilökohtaisen elämänhallinnan ja elämänilon lähteenä.

Iloluontosessa Terveysmetsäretkiin tuodaan aina mukaan myös suomenhevonen. Hevonen on osa ryhmää, sillä ei ratsasteta, mutta sitä voi jokainen halutessaan katsella, silittää tai taluttaa. Eläimen läsnäoleva, hetkessä elävä olemus rauhoittaa ja syventää luontosuhdetta entisestään.

 

”Hevonen oli tärkeä osa – luonto, metsä, hevonen (eläin) ja ihminen yhdessä. Hevosta on myös rauhoittava katsella ja koskettaa.”

Asiakaspalaute

 

Terveysmetsäretket soveltuvat peruskuntoisille, sillä maaston muodot vaihtelevat. Otathan mukaan säänmukaisen varustuksen ja kävelyyn sopivat kengät. Tervetuloa nauttimaan luonnosta!