Siirry sisältöön

Kiuruvesi sijaitsee Ylä-Savon lounaiskolkassa, viitos- ja Nelosteiden välissä. Myös rautatie kulkee Kiuruveden alueella. Asukkaita noin 7700.

Luomu-Suomen pääkaupungiksi julistautunut Kiuruvesi on keskellä maaseudun sydäntä. Kiuruvesi on maatalouden suunnannäyttäjä - täällä myös eläimet ja luonto voivat hyvin.

Kiuruvedellä on monipuoliset vapaa-ajan palvelut. Kuorevirran urheilualueelta löytyvät mm. uimahalli, Aamulypsy Areena -jäähalli, liikuntahalli, frisbeegolfrata sekä tekonurmikenttä. Retkeilijälle Paljakan vuoren jylhät luonnonmaisemat tarjoavat jännittävät puitteet seikkailuille. Kiuruveden lukuisat järvet kutsuvat veneilemään ja kalastamaan. Viihtyisä ja moderni kirjasto- ja kulttuuritalo tarjoaa monipuolisia aineistoja, palveluja ja tapahtumia kaikenikäisille. Kulttuuritalossa olevassa Kiurusalissa on konsertteja, teatteriesityksiä ja elokuvia ympäri vuoden.

Kesällä tarjontaa lisäävät upeissa maisemissa Kiurujärven rannalla sijaitseva Kesäteatteri Eerola, kiuruvetisiä perinteitä vaaliva kotiseutumuseo sekä koko kesän kohokohta, Kiuruveden Iskelmäviikko. Iskelmäviikkoa on vietetty Kiuruvedellä jo parikymmentä kertaa, ja tapahtuma on tunnettu karavaanareista, laulukilpailuista, tanssikursseista sekä mahtavasta maalaiskaupungin tunnelmasta.