Siirry sisältöön
Kulttuuria kiireettömästi Lapinlahdella

Kulttuuripäivän kohteista voi valikoida itselleen sopivan kierroksen ja kattauksen. Kannattaa pitää mielessä myös paikkakunnan ruokapaikat, majoitusmahdollisuudet, tapahtumat ja kesäteatterit, joista lisätietoja löytyy myös kunnan verkkosivulta www.lapinlahti.fi/matkailu

TARINOITA TAITEESTA TAIDEMUSOEO EEMILISSÄ
Taidemuseo Eemilissä tutustumme opastetulla kierroksella Halosen taiteilijasukuun sekä Eemil, Antti, Arttu, Kalle, Pekka ja Heikki Halosen taiteeseen. Kesän 2023 vaihtuvassa näyttelyssä nostetaan esiin taidemaalari Grigor Auerin (1882–1967) teoksia osana visuaalisten karjalaisten taiteiden teemavuotta.
Yli 6 hengen ryhmille ennakkovarauksella 8 €/hlö.
Asiantuntijaopastus alk. 70 €/ryhmä (max. 25 hlöä) ja lisäopastus alk. 35 €/ryhmä (yli 25 hlöä).
Tiedustelut puh. 040 187 2678 tai info (a) eemil.fi www.eemil.fi

ATELJEE GALLERIA CAFE LUOVA PUU Luova Puu tarjoaa taide- ja makuelämyksiä keskellä kaunista Lapinlahtea. Pöytiin tarjoilu, taiteilijan suussa sulavat herkut ja taidetta pursuava miljöö pysäyttävät kiireisen ohikulkijan nauttimaan hetkestä. Monipuolisia kulttuuritapahtumia, hyvinvointi- ja joogakursseja sekä ruokailupalvelut ja tilaisuudet ryhmille tarjolla tilauksesta ympäri vuoden. Taidekahvitarjoilu suolaisella tai makealla herkulla alk. 7 €/hlö yli 7 hengen ryhmille.
Tiedustelut puh. 044 595 3301 luovapuu (a) gmail.com www.luovapuu.com

HALOS-KAHVIT PAPPILASSA
Halosen taiteilijasukuun perehtynyt pappilan emäntä, kirjailija Minna Kettunen kertoo Lapinlahdelta lähteneestä taiteilijasuvusta ja esittelee sitä, miten Haloset liittyvät Väärniin. Nähtävillä käsinmaalattuja tapetteja, veistoksia, maalauksia, mattoja sekä urkuharmoni. Halos-kahvit Väärnin Pappilassa 10–40 hlön ryhmät 10 €/hlö.
Kuljettaja ja matkanjohtaja veloituksetta.
Tiedustelut puh. 050 330 3389 info (a) vaarninpappila.fi www.vaarninpappila.fi

AIKAMATKA MENNEESEEN SUOMEN ASUTUSMUSEOSSA
Koe mummolan muistot ja sodanjälkeisen ajan tunnelmat aidossa asutustilan ympäristössä. Pääsylippu ja kahvit 12 €/hlö. Opastus 30 €/ryhmä.
Suomen Asutusmuseo, Asutusmuseontie 52, 71910 Alapitkä
Tiedustelut puh. 0440 734 366 www.asutusmuseo.fi

ROMURINSESSA
Romurinsessan valtakunta Onnelan ITE-taidepiha kutsuu kesäisin vierailijoita luokseen. Taideteokset luonnon keskellä sekä kotieläimet viihdyttävät aikuisia ja lapsia. Pääsymaksu 2 € ja kahvi kahvileivällä 5 €. Avoinna kesä-, heinä ja elokuussa sunnuntaisin klo 10–14, tai muulloin sopimuksen mukaan.
Tiedustelut Romurinsessa Marjut Kauppinen 0400 405 847 mualari73 (a) gmail.com

LATAA ESITE TÄSTÄ!