Siirry sisältöön
Omilla poluilla: ITE-taidetta Iisalmen tienoilta -näyttely
[]

OMILLA POLUILLA: ITE-taidetta Iisalmen tienoilta 26.1.–28.4.2024

Taidemuseo Eemilin keväässä kirmaamme ITE-taiteen poluille: esillä on omaperäistä ja kekseliästä nykykansantaidetta Ylä-Savosta. Näyttelykutsu lähetettiin kaikille Iisalmen seudulla asuville ja työskenteleville ITE-taiteilijoille, joista mukaan lähti 18 ITE-taiteilijaa.

Näyttelyn taiteilijat ovat Romurinsessa Marjut Kauppinen Varpaisjärven Korpijärveltä, Pentti Koistinen Lapinlahden Tölvältä, pariskunta Marja-Liisa Tikkanen ja Pekka Tikkanen Lapinlahden Martikkalasta, Ari Vornanen Lapinlahdelta, Leevi Halonen ja Jaakko Rytkönen Iisalmen Hernejärveltä, Pirkko Juntu Iisalmesta, yhteistyökumppanit Jari Kuokkanen ja Erkki Rytkönen Iisalmesta, Kari Luostarinen Iisalmesta, Sanna Svensk Iisalmen Veikkolasta, Adele eli Arja Kilvensalmi Kiuruvedeltä, Pentti Remes Kiuruvedeltä, Jari Tikkanen Kiuruvedeltä, Timo Heiskanen Sonkajärveltä, Matti Martikainen Sonkajärveltä ja Petteri Seppä Sonkajärveltä.

ITE-taide on itseoppineiden tekijöiden taidetta, joka kiinnittyy tekijänsä elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan. Lyhennesana ITE juontuu sanayhdistelmästä ”itse tehty elämä”, sillä ITE-taide on olennainen osa tekijänsä elämänpolkua – se on tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää.

Taidemuseo Eemilin ITE-taiteen näyttelyssä näkyvät niin tekijöiden taustat maa- ja metsätalousammateissa kuin taidokas puun, metallin ja keramiikan käsittely. Näyttelysaleissa on veistoksia, maalauksia ja kierrätysmateriaaleista tehtyä taidetta.

Tiedot taiteilijoista on koottu Maaseudun Sivistysliiton toteuttamassa pohjoissavolaisen ITE-taiteen kartoituksessa 2021–2022. Omilla poluilla -näyttely on osa Lapinlahden kunnan 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyn toteutuksessa ovat mukana OLVI-säätiö ja Maaseudun Sivistysliitto.

**

Taidemuseo Eemil on pääsääntöisesti avoinna to-pe klo 11-16, la-su klo 11-15.

Pääsymaksu 10 euroa, eläkeläisiltä, työttömiltä ja opiskelijoilta 8 euroa. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokorttikohde. 

Muutokset mahdollisia. Tarkistathan taidemuseon aukioloajat ja pääsymaksut nettisivuiltamme eemil.fi.