Siirry sisältöön
Kangaslammin ulkoilualue, Sonkajärvi

Kangaslammin uimaranta sijaitsee Ison-Kangaslammen rannalla. Hyväkuntoisen uimarannan yhteydessä sijaitsee myös hyppytorni (3 ja 5 metriä). Talvella uimarannalla on mahdollista harrastaa avantouintia.

Beachvolley-kenttä on Kangaslammin uimarannan yhteydessä. Kenttä ovat vapaassa käytössä, eli porukka kasaan, pallo mukaan ja nauttimaan kesäpäivästä!

Kangaslammin hiihtokeskus sijaitsee ulkoilualueen yhteydessä. Hiihtokeskuksen 1, 3 ja 5 kilometrin lenkit on valaistu. Kangaslammella on hiihtokunnossa 1, 2, 3 ja 5 km:n pituiset ladut sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä. Vuosittain hiihtolatuja ylläpidetään Sonkajärvellä noin 100 kilometrin verran. Kesäisin pururadan monipuolinen maasto tarjoaa erinomaiset lenkkipolut niin maastopyöräilijöille kuin lenkkeilijöillekin.

Ensilumenlatu avataan joka vuosi ennen varsinaista hiihtokautta ja lumentuloa. Ladut tehdään edellisenä talvena lumetetusta ja kesän yli säilötystä lumesta. Ensilumenladun käyttö on ennen varsinaisen hiihtokauden alkua maksullista. Ladun pituus on noin 1,7 kilometriä.

Sonkajärven nurmikenttä sijaitsee Kauppilantien varressa muutaman sadan metrin päässä Kangaslammin ulkoilualueelta kirkonkylän suuntaan. Upeassa kunnossa oleva täysimittainen luonnonnurmikenttä kelpaisi kenen tahansa huippupelaajan pelialustaksi. Kentän yhteydessä on huoltorakennus, josta löytyvät myös pukuhuoneet, suihkut sekä WC-tilat.