Go to content

RR-legenda Teuvo "Tepi" Länsivuori

Teuvo Länsivuori -näyttely Iisalmen kauppahallissa kokoaa yhteen iisalmelaisen ratamoottoripyöräilijä Teuvo Länsivuoren uran huippuhetket. Näyttelyssä esillä mm. kilpapyörä. RR-legenda nauttii usein päiväkahvejaan Iisalmen kauppahallin kahvilassa. 

Teuvo ”Tepi” Länsivuori (s. 9.12.1945 Iisalmessa) on suomalainen entinen ratamoottoripyöräilijä. Iisalmesta Yamahan ja Suzukin tehdaskuljettajaksi ponnistanut Teuvo Länsivuori oli aikansa kirkkaimpia tähtiä ratamoottoripyöräilyn Grand Prix -sarjassa. Neljä MM-mitalia saavuttanut Tepi nousi huipulle aikana, jolloin laji oli vaarallisempaa kuin koskaan, pyörät olivat huippunopeita, mutta ratojen turvallisuus oli kaukana nykypäivän vaatimuksista. 

Länsivuori ajoi urallaan 74 MM-osakilpailua, voitti niistä 8 ja voitti tämän lisäksi kolme MM-hopeaa (350- ja 250-kuutioisissa kaudella 1973, 500-kuutioisissa kaudella 1976) sekä yhden MM-pronssin (500-kuutioisissa kaudella 1974). Vuonna 2006 Länsivuori voitti vielä UEM Vintage Road Racing Cupin 500 cc -luokan Euroopan mestaruuden. Viimeisin Länsivuoren ajama kisa on vuoden 2007 toukokuussa ajettu Ducati-cupin kisa Botniaringillä

Maailmalla tunnettu ja rakastettu Teuvo Länsivuori ajaa aktiivisesti vielä yli 76-vuotiaana näytöskisoja Suomessa mm. Imatran ajo ja Pyynikin ajo -tapahtumissa sekä  ulkomailla mm. Italiassa, Hollannissa ja Ranskassa. Länsivuoren vauhdissa mukana pitkäaikainen tukija, iisalmelainen Olvi Oyj ja vieremäläinen Ponsse Oyj.

Opastusta näyttelyyn ja Länsivuoren nimikirjoitusten jako on sovittavissa erikseen. Yhteydenotot: Panimomuseo@olvi.fi.
 

> Teuvo Länsivuori Facebookissa.