Siirry sisältöön
Suurmiehiä ja ohramallasta 2 pv


1 .päivä 

Aluksi saavutaan Ylä-Savoon ja Pielavedelle, jossa tutustuminen Lepikon Torppaan, presidentti Urho Kekkosen syntymäkotiin. Lepikon torppa on toiminut museona koko ajan vuodesta 1966 lähtien, ja siihen on tutustunut satojatuhansia kävijöitä sekä kotimaasta että ulkomailta. Opastus sekä kahvit ja pulla.
Matka jatkuu iltapäivällä Iisalmeen, jossa lounas ravintola Raatihuoneella, joka on perinteikäs ja historiallinen kaupungin entinen keskuspaikka. 
Ruokailun jälkeen matka jatkuu Olvin Panimomuseolle, joka Suomen ainoa yleisölle avoinna oleva panimomuseo. Täällä ryhmälle opastettu ”Museoretki mallasjuoman maailmaan”. Olvin jälkeen tutustutaan toiseen museoon, Juhani Ahon museoon, joka on kirjailija-, pappila- ja sotahistoriamuseo. Juhani Aho oli ensimmäinen suomalainen ammattikirjailija, kuusitoistakertainen Nobel-ehdokas ja yksi modernin kirjasuomen kehittäjistä. Juhani Ahon museon perusnäyttelyssä pääsee tutustumaan kirjailijan lapsuudenkotina toimineeseen Iisalmen kappalaispappilaan. 
Kierrosten jälkeen majoittuminen hotelliin Iisalmen keskustaan. 
Illalla lähtö Koljonvirran Teatteriin, jossa kesäisin suosittuja, yleisömenestyksiksikin yltäneitä esityksiä. Vaihtoehtoisesti kesäkauden ulkopuolella ohjelmaksi voidaan valita esitys Iisalmen teatterin tai IN-teatterin ohjelmistosta

2.päivä
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä jatketaan matkaa Sonkajärvelle, jossa tutustutaan mielenkiintoiseen kansainväliseen pullomuseoon ja kotiseututaloon. Kuullaan samalla tarinoita maailmallakin tunnetusta Eukonkannon MM-kisasta ja sen syntymisestä. Sonkajärveltä jatketaan Vieremälle, jossa tutustutaan opastettuna Kyrönniemen hiljaisuuden keskukseen, jonka historiaan liittyy myös kirjailija Juhani Aho ja jonka erikoisuutena on wanhaan navettaan rakennettu Pyhän Mikaelin kappeli. Kahvit ja kahvileipä Kyrönniemessä. Vaihtoehtoisesti tai lisänä Vieremällä – ryhmän koon ollessa sopiva -  voidaan tutustua kansainvälisesti tunnettuun, laadukkaista metsäkoneistaan tunnettuun Ponsseen ja heidän toimintaansa tehtaan historiatilassa.  Vieremällä kannattaa käydä katsomassa myös Iivo Niskasen kuuluisa Iivon Areena. Iltapäivällä lähtö kotimatkalle. 

Pyydä tarjous tästä paketista!