Siirry sisältöön
Joutenolloo ja kulttuuria joka lähtöön 1 pv

Lähtö aamulla kotipaikkakunnalta. Retkitunnelmaan päästään viimeistään Alapitkän kohdalla, kun laitetaan vilkku päälle, poistutaan päätieltä ja matkataan maalle!Jokiniemen pöytään on katettu valmiiksi aamukahvit. Tarjolla on kotoisaa ruisleipää, päälle tuhti siivu paistia, luomukananmunia, tuoreita vihanneksia sesongin mukaan. Kyytipoikana marjamehua. Kaikki tässä lähellä kasvanutta ja tehtyä! Vaihtoehtoisesti kesäaikaan aamukahvit voidaan juoda entisellä legendaarisella Alapitkän Unionilla, nykyisessä kesäkahvila Unskassa. Unska tarjoaa entisajan tyyliin sisustetut puitteet makoisalle kahvihetkelle – lisäksi paikalla voi tutustua huoltamomuseoon. 
Täydellä vatsalla ja maaseudun tuliaiset kainalossa suunnataan kohti kulttuuripitäjä Lapinlahden keskustaa, jossa tutustutaan Halosen taitelijasukuun ja heidän tarinaansa. Täältä matka jatkuu kohti Iisalmea, jossa päästään tutustumaan bysanttilaisen taiteen maailmaan ihastelemalla hotelli Golden Domen upeita maalauksia. Ravintolasalin ja Valkoisen salin maalaukset ovat hätkähdyttävän kauniita. Samalla kertaa voidaan vierailla vieressä sijaitsevassa ortodoksisessa kirkossa. 
Golden Domesta suunnataan taisteluiden ja tarinoiden Koljonvirralle. Ennen monivivahteiseen historiaan paneutumista nautitaan kotiruokalounas Koljonvirran kartanon noutopöydästä. Koljonvirralla on taisteltu, mutta luotu myös muunlaista kulttuuria. Kotina alue on ollut mm. kansalliskirjailija Juhani Aholle ja Marttaliikkeen perustaja Alli Nissiselle. Lounaan yhteyteen on mahdollista tilata Aili Nissisen tai Zacharias Bongin alias Sven Tuuvan rooliopastus. Ruokailun jälkeen opastuskeskuksessa tutustutaan Koljonvirran taistelun tapahtumiin ja kävellään aidolla taistelupaikalla mm. Koljonvirralla kaatuneen kuuluisan ruhtinas Dolgorukin muistopatsaan ohi. Lastut heräävät eloon Mansikkaniemen pikkupappilassa Juhani Ahon museossa, jossa voi kuunnella myös tarinoita älypuhelimen avulla. 
Iltapäiväkahveja päästään nauttimaan Olvi-oluthallin mainiossa ravintolassa, jonka jälkeen käydään mielenkiintoisella museoretkellä mallasjuoman maailmaan Olvin Panimomuseolla. 
Kotimatkalle lähdetään Iisalmen keskustan rantamaisemien kautta ja viimeiset tuliaisostokset tehdään matkalla kauppahallista, Väisäsen kotilihalta Taipaleesta tai Matin ja Liisan asemalta. Illansuussa kotona. 

Pyydä tarjous tästä paketista!