Siirry sisältöön
Kulttuuripäivä Lapinlahdella 1 pv

Lähtö aamulla kotipaikkakunnalta kohti Savoa. Aluksi saavumme Suomen Asutusmuseoon Alapitkällä.
Koemme aikamatkan menneeseen oppaan johdolla. Mummolan muistot ja sodanjälkeisen ajan tunnelmat aidossa asutustilan ympäristössä. Alapitkältä matka jatkuu Väärnin Pappilaan Lapinlahdella, jossa lounasruokailu. Pappilassa on esillä Halosen taiteilijasuvun taideteoksia ja käsitöitä. Halosiin syventynyt emäntä, kirjailija Minna Kettunen esittelee sekä Väärnin Pappilaa että kertoo Halosista. Nautimme runsaan keittolounaan aidossa pappilamiljöössä. Pappilan jälkeen Halosten tarina jatkuu taidemuseo Eemilissä, jonka kokoelmanäyttelyssä tutustumme Halosen taitelijasukuun tarkemmin. Halosen taiteilijasuku on lähtöisin Lapinlahdelta, Pohjois-Savosta. Kymmenkunta 1860–1890-luvuilla syntyneistä Halosista teki elämäntyönsä maalaustaiteen, kuvanveiston, taidevalannan, käsityön, musiikin ja teatterin parissa. Halosen taiteilijasuku -näyttely esittelee Eemil, Antti, Arttu, Kalle, Pekka ja Heikki Halosen taidetta.
Kesäaikaan Lapinlahdella voi vierailla myös Pappilan Kivinavetassa, jossa on esillä Lapinlahden kuvataideseurojen töitä. Navetan toisella puolella on kulttuurihistoriallinen näyttely Lapinlahden historiasta. 
Iltapäivällä kahvihetki Ateljee Galleria Cafe Luova Puussa. Taiteilijan suussa sulavat herkut ja taidetta pursuava miljöö pysäyttävät nauttimaan hetkestä. Päivään mahdollista yhdistää myös uusi upea kohde: Romurinsessa Mari Kauppisen valtakunta, jossa nähdään mielenkiintoisia taideteoksia luonnon keskellä sekä ihania kotieläimiä. Nautimme lopuksi taidekahvit makean kahvileivän kera ja sitten elämyksiä ja kokemuksia rikkaampina kotimatkalle.

Pyydä tarjous tästä paketista!