Siirry sisältöön

Tervetuloa Iisalmeen!

Iisalmessa puhdas luonto ja vesistöt ympäröivät luonnonkaunista kaupunkia. Upea järvimaisema ja luonnon vehreys ovat käden ulottuvilla myös kaupunkikeskustassa. Torin vilskeestä uimarannalle on matkaa vain muutaman korttelin verran, ja rantareittejä pitkin pääset kiertämään koko kaupungin kauniista Poroveden järvimaisemista nauttien. Välimatkat Iisalmessa ovat lyhyitä, ja matkat taittuvat nopeasti jalkaisin tai esimerkiksi kaupunkipyörillä polkaisten. Ruutukaavakeskusta suloisine koivukujineen huokuu pikkukaupungin idylliä parhaimmillaan.

Kaupunkimme tunnetaan vireänä ja elinvoimaisena seutukeskuksena, ja se sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tunnin ajomatkan säteellä Iisalmesta tavoittaakin n. 250 000 asukasta. Iisalmesta etäisyydet ovat Helsinkiin 475 km, Kuopioon 84 km, Kajaaniin 89 km. Lentokentälle pääsee alle tunnissa. 

Ominaisuuksia, joita iisalmelaisiin ihmisiin tunnetusti liitetään, ovat lupsakkuus, yritteliäisyys ja positiivisuus. Savolainen vieraanvaraisuus ja luonnonläheisyys houkuttelevat lomailemaan ja nauttimaan elämänmakuisista elämyksistä Iisalmessa. Monipuolisen harrastus- ja kulttuuritarjonnan ansioista Iisalmesta löytyy lomalaisille mieluisaa tekemistä jokaiseen vuodenaikaan. 

Iisalmessa voit nauttia olutpääkaupungin antimia, vierailla maailman pienimmässä ravintolassa Kuapissa, inspiroitua alueen yritystarinoista, viilettää tapahtumien sykkeessä sekä tutustua mielenkiintoisiin kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. Iisalmi muistetaan etenkin Suomen sodan aikaisesta Koljonvirran taistelusta (1808) sekä kansalliskirjailija Juhani Ahon historiasta Iisalmen Mansikkaniemessä. Kaupunkikulttuurin sydämenä sykkii monipuolisia kulttuurielämyksiä tarjoava Iisalmen kulttuurikeskus. Liikkumiseen ja ulkoiluun tarjolla on runsaasti erilaisia reittejä ja luontokohteita frisbeegolfradoista pickleball-kenttiin ja vaellusreitteihin. Paloisvuoren laskettelurinne ja ulkoilualue tarjoaa sekä upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan sekä kattavat palvelut ja aktiviteetit. Lapsiperheille aktiviteetteja tarjoavat esimerkiksi Lasten liikuntapuisto sekä lukuisat leikkipuistomme.

Tervetuloa Suomen ihmeellisimpään kaupunkiin, Iisalmeen!